Testmozgás

A világ legidősebb jógaoktatójának tanácsait érdemes lenne megfogadni

Az egyik legősibb mozgástípus nemcsak a testet, hanem a lelket is formálja, harmóniát teremt, és segít közelebb kerülni önmagunkhoz. Többek közt erre hívja fel a figyelmet a világ legidősebb jógaoktatója, a 98 éves Tao Porchon-Lynch, akinek tanácsait senkinek sem lenne szabad figyelmen kívül hagynia.

Minden nőnek 15 percet kellene naponta gyakorolnia ezt a pózt

Az ősi jógatanítások szerint ez a póz megállítja az öregedést – búcsút mondhatunk az ősz hajnak és a ráncoknak (csökkenti – a szerk). A modern tanítás is egyetért abban, hogy a póz öregedésgátló hatású, és emellett felsorol még számos olyan jótékony hatást, amikért kifejezetten a nőknek ajánlatos napi 15 percet eltölteni benne

Az öt tibeti gyakorlat

A hosszú fiatalság forrása, harmonizálja a testet és lelket, egyensúlyba hoz az univerzummal.

10 jóga póz a hasi zsír ellen

A hasi zsír az az ellenfél, amivel szemben élete során mindenki felveszi a harcot legalább egyszer. Még ha egészséges étrendet követünk és rendszeresen edzünk is, elérni a lapos hasat nem megy egyik pillanatról a másikra. Azonban nem szabad feladni, néhány egyszerű jóga gyakorlattal közelebb kerülhetünk a célhoz! A jóga az egyik leghatékonyabb edzésforma, melyet már 5000 éve gyakorolnak. Az egész testet átmozgatja és nemcsak formálja az izmokat, de ellazítja és megnyugtatja az elménket is.