Egészség

Életerő gyógyítás – prána

1. rész: Mi a Prána avagy Életerő Gyógyítás?

A prána egy szanszkrit szó, amely „élet-erő”-t jelent – az az életfontosságú energia, amely életben tart minket és fenntartja a jó egészség állapotát.
A Pranic Healing, vagy magyarul Életerő Gyógyítás az energetikai gyógyászat átfogó rendszere, strukturált és specifikus megközelítéssel. Ez egy olyan érintés nélküli módszer, amelynek gyökerei a kínai, indiai és tibeti orvoslásban rejlenek, és amely a pránikus energiát, vagy magyarul az életerőt hívja segítségül a fizikai és pszichés egyensúlyhiány és a betegségek megelőzésére és enyhítésére.
A fizikai test és az energiamező közötti kapcsolat elvén alapul. Az energetikai központok (más néven csakrák) és a mező szisztematikus megmunkálásával létrejön egy új minta, amely támogatja és katalizálja a test veleszületett gyógyulási képességét.
Ez egy kipróbált energetikai gyógyítási rendszer, amelyet Mester Choa Kok Sui fejlesztett ki, és amelyet világszerte egységesen tanítanak. Mester Choa vegyészmérnök és sikeres üzletember volt, több mint 30 évet töltött az ezoterikus tudományok és a gyógyítás területének kutatásával és tanulmányozásával.
A program a YogaHome-ban (XIII. Pannónia u. 10. III./1. Budapest) kerül megrendezésre. A résztvevők megismerkednek a prána, avagy magyarul az életerő fogalmával és azzal, hogyan lehet használni ezt a létfontosságú energiát saját egészségük és a rászorulók, családtagok jólétének, egészségének javítására. Megbeszéljük az energiatest anatómiáját, különös tekintettel a csakra rendszerre. Megértjük, hogy fizikai egészségünk mélyen kapcsolódik az energetikai egyensúlyhoz. Célunk, hogy minden résztvevő új információkkal és néhány gyakorlati eszközzel is gazdagodjon, amelyek azonnal alkalmazhatók a mindennapi életben.
Örülünk, hogy ezeket a tanításokat eljuttathatjuk Önhöz, és az elkövetkező hetekben további néhány cikket teszünk közzé, amely újabb információt nyújt Önnek erről a területről. Addíg is szívesen válaszolunk a szerkeztőséghez eljutatott kérdéseire. Folytatjuk.

2. rész: Miért fontos tudni az Életerő Gyógyításról?

Izgalmas időben élünk. Olyan időket, amikor új, felfedezésre váró területek nyílnak meg (ismét). Az ilyen területek egyike az energia gyógyászat.
Sokunkat érdekel és kiváncsiak vagyunk arra, hogy a gyógyítás hogyan működött a modern orvostudomány kifejlődése előtt. Tudjuk, hogy léteznek gyógyulási-gyógyítási technikák, és talán szeretnénk megérteni ezeket a rendszereket és perspektívákat. Nem a jelenlegi orvosi modell felváltására, hanem kiegészítésére és továbbfejlesztésére.
Lehet, hogy nem tudjuk, hol is kezdjük kutatni és megismerni ezeket a gyógyítási módokat rendszerezetten és gyakorlatiasan. Ebben segíthet az Életerő Gyógyítás, avagy angolul a Pranic Healing. Az Életerő Gyógyítás ezt az anyagot olyan módon mutatja be, amely azonnal alkalmazható a modern életében.
A tanfolyamok ösztönzik a saját, otthoni gyakorlásunkat és megváltoztatják észlelésünket nemcsak saját egészségünkről, hanem az egész körülvevő világról. Eddigi tapasztalataink szerint a résztvevők elkezdik megérteni és tudatosan együttműködni létezésünk finom és energikus birodalmaival. És ez egyáltalán nem új dolog. A jógik, a gyógyítók és a mesterek ezt már évezredek óta csinálják, van tehát honnan meríteni tapasztalatot.
Nagyszerű, hogy (ismét) olyan időket élünk, ahol ezek a rendszerek ismét hozzáférhetőek. Amit titokban és magánképzésként tartottak fenn néhány kiválasztott számára, elérhetővé válik mindannyiunk számára, és pontosan egy olyan időben, amikor erre sürgető szükségünk van.
Ha kíváncsi szeretne többet megtudni, szeptember 7-én és 8-án tartunk bevezető foglalkozásokat. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a budapesti Életerő Gyógyítás csoportjával, vagy keresse honlapunkat regisztrációhoz és/vagy további információkért. www.instituteforinnerstudies.hu

3. rész: A pránikus, avagy életerő gyógyulás – gyógyítás útja

Az előző két fejezetben bemutattuk az Életerő Gyógyítást és beszéltünk arról, hogy miért érdemes többet megtudni erről.
Ebben az utolsó rövid cikkben ki szeretnénk emelni azt a tényt, hogy a életerő gyógyítás nem csupán az energetikai gyógyítási kurzusok sorozata. Valójában az alapító, Mester Choa Kok Sui kijelentette, hogy „az életerő gyógyítás híd a lélek felé”.
Amikor elkezdjük látni és megérteni magunkat holisztikusabb módon (mint fizikai, érzelmi, mentális, energetikai és spirituális lény), vágyunk arra, hogy magasabb szintű tanításokat kapjunk a meditáció és a lelkiség területén.
Az alapképzés után a Belső Tanulmányok Intézete széles skáláját kínálja a szellemi tudományoknak, amelyek nagyon jól alkalmazhatóak a modern életben. Ezek most már, hivatalosan, a budapesti központon keresztül is elérhetővé válnak. A hallgatókat arra buzdítjuk, hogy kíváncsisággal, nyitott szívvel és megfontolt tudatossággal tanuljanak. Ezeket a tanfolyamokat azoknak tervezték, akik életüket szeretnék átalakítani az energetikai és szellemi alapelvek alkalmazásával.
Összefoglalásképpen, az Életerő Gyógyítást nem csupán tanfolyamok sorozata, hanem életmód is. Ezeken keresztül beléphet különböző tisztítási, meditációs, megnyilvánulási, feng shui és szellemi tanfolyamokra.
Örömmel válaszolunk minden felmerülő kérdésre, és izgatottan várjuk, hogy Budapesten is elindulhasson az első hivatalos képzés az Életerő Gyógyítással 2019. októberében.

További információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a budapesti csoporttal a honlapon található lehetőségekből választva: www.instituteforinnerstudies.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.