Világlátás

Július hónap asztrológiai előrejelzése, 2017

Július során nagyon Felnőtt, nagyon Élő témákkal kell szembenéznünk, dolgoznunk velük: Család, Otthon, Fészek, Béke, Múlt, Gyerekkor, Nyugalom, Kötődés, mind-mind olyan dolgok, melyek mindenkinek az Alapokat jelentik. 🙂 Az elmúlt egy-két évben l’art pour l’art küzdöttünk, vizsgáztattak minket, tekergettek ide-oda. Ez az a hónap, ahol végre valamiért is (!) van értelme a küzdelemnek, vizsgázásnak, tekergetésnek! 🙂 Hó végére le tudunk szépen vizsgázni, ha ügyesek vagyunk, és augusztus már magasabb szinteken tud találni bennünket!

Július 1, szombat és Július 10, hétfő között egy olyan Gyógyító fényszög indul, amire már nagy szükségünk van! 🙂 Az elmúlt három hétben a Rák jegyében járó bolygók ’túltelítették’ a rendszert a Család, Otthon, Fészek, Érzelmek témáival: olyan témákkal, melyek szétverése és hanyagolása az elmúlt két-három évtizedben a csúcsra járatódott. A mögöttünk álló hetekben megindult visszafelé a dialektika ezen minőségek irányában, ahogy már elfáradtunk, elmagányosodtunk, kicsit kiégtünk az elmúlt években mostanára. És látjuk, hogy mennyire nem mennek ezek, de mennyire van igény bennünk rájuk ott a mélyben.
Nos, ez a fényszög a háttérben gyógyítja ezeket a témákat, és kicsit meg is nyugtatja a hozzájuk kapcsolódó frusztrációinkat. 🙂 (Nap Rákban trigonban Neptunusszal Halakban)

Július 1, szombat és Július 12, szerda között mindemellett egy másik fényszög ezzel teljesen párhuzamosan össze is zavar bennünket. „Ha behúzódok, nem tudok kihúzódni. Ha intimen-bizalmasan kapcsolódok/kapcsolódnék valakivel, akkor nem tudok mindenkivel. Ha megmutatom őszintén és mélyen magam, nem tudok mindig protokolláris, udvarias lenni.” E két első fényszög, melyek szinte napra párhuzamosak és július első részét meghatározzák, a Bent és a Kint, a Mély és a Felszínes, a (Kép)mutató és az Ön-átadó témákat versenyezteti meg: bennünk és az életünkben. (Nap Rákban kvadrátban Jupiterrel Mérlegben)

Július 1, szombat és Július 15, szombat között ugyanakkor lesz egy olyan fényszög is, ami el is ’vicceli’ a dolgot, a szó jó értelmében. 🙂 Segít abban, hogy ne tekeredjünk bele annyira ezekbe a magvas témákba, és könnyedséget, játékosságot is tud bele vinni! A benne részt vevő két bolygó fényszöge és a csillagjegyek nagyjából egy 10-12 éves nyári tábor ízeire rímelnek, így azzal tesszük magunknak a legjobbat, ha így is teszünk július első két hetében. Menjünk táborozni, sétálni a természetben, focizni a haverokkal a pályára, virágot szedni a barátnőkkel a mezőre. Maradjunk természet- és emberközelben, de a nagyon magvas-morózus megoldási igények nélkül. És akkor magától, természetességgel azt fogjuk látni, hogy már ott is vannak azok a Minőségek, amiket keresünk, és amikről fentebb szó van. (Merkúr Rákban-Oroszlánban szextilben Vénusszal Ikrekben)

Július 2, vasárnap és Július 7, péntek között egy másik fényszög szintén összezavar ebben. „De hát hogyan engedhetném meg magamnak ezeket a tírárá dolgokat, ha már Felnőtt vagyok…? Hogyan lazázhatnék, amikor se párkapcsolat, se család, se gyerek, se igazi, valódi mély kapcsolódások…? Bele kell(ene) húznom!”.
Át akarjuk, át akarnánk ugrani itt a saját árnyékunkat. Az utóbbi 25-30 év fő problémája a mohóság és a rejtett, álcázott kontrollvágy volt, és itt is be-beszűrődik. A fő probléma ez a mohósággal vegyes ön- és közkontroll, ami miatt mindenki nagyon normális, ápolt, kulturált, és mégis senki sem talál társat. Pedig ha megfogadnánk az eggyel fentebbi tanácsot, és kicsit lazítanánk, kamaszodnánk, akkor sokkal vonzóbbak, eredetibbek lennénk: a másik, mások számára is. (Merkúr Rákban-Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Július 5, szerdán a Vénusz bolygó az Ikrek jegyébe lép. Korábban a saját jegyében, a Bikában járt, ahol neki nagyon jó, mégis örömteli ez a jegyváltás! Az Ikrek jegyében kicsit fellazul, felpezsdül a Párkapcsolatokért, társadalmiságért, életünk harmóniájáért felelős bolygó. Szó szerint július során, július 31-ig lesz itt az Ikrek jegyében, így a célunk júliusban, hogy jól érezzük magunkat. A fontos ebben, hogy ne amolyan ’Szánd’-módon. Nem az a cél, hogy kimenjünk a Balaton Szánd-ra, előtte még beszerezzük a legújabb iPhone-t, mert anélkül nem engednek be, nálunk legyen költőpénzként három szakmunkás havibére, és valamilyen szalmakalapban könnyed eleganciával egyszerre legyünk nagyon divatosak és hányavetiek, mert mi komolyan vesszük a bulit, de annyira azért nem.
Július során a fentebb említett egyszerűbb, poszt-szocialista, ártatlanabb módokon lenne érdemes jól érezni magunkat. Amikor még egy lángos volt az ebéd, amikor egy erdő-mező felfedezése, a benne való séta is izgalmas és kaland volt, és egy addig ismeretlen emberrel való beszélgetés nem arról szólt, hogy ’eladjuk’ magunkat, hogy mi mennyire cool-ok vagyunk, hanem a valódi ismerkedésről, megismerésről.

Július 5, szerda és Július 15, szombat között keretbe foglalódik az összes fentebb írt hatás. „Nem a védelem a cél, hanem az átjárhatóság”. Az emberi élet lényege az áramlás, a kapcsolódás kellene, hogy legyen. Ha megnézzük a Föld két alapvető színét, a zöld és a kék színeket találjuk, melyek a szív és a torok terület színei: kapcsolódás és kommunikáció, érzés és körbetáncolás. Célunknak annak kellene lennie itt a Földön, hogy középpontunkban maradva, mégis ki-kinyúlva tudjunk másokkal is kapcsolódni.
Ez a fényszög erről szól, pontosabban ennek hiányáról. Arról, hogy minden vágyunk a mélyben, (mindannyiunknak), hogy odaadjuk magunkat, hogy elengedjük a kontrollt, letegyük a terheket. Mindannyian szeretnénk megpihenni: elsősorban saját magunktól. Ez a másfél hét e két részünknek, a Természetes-Emberi és a Zárt-Kontroller részeinknek a szembenállásáról fog szólni; és az egyre fokozódó igényről, hogy a falakat letegyük – egyénileg és kollektíven is. (Nap Rákban szemben Plutoval Bakban)

Július 6, csütörtökön a Merkúr az Oroszlán jegyébe lép. Nagyon jól érezte magát korábban a Rák jegyében, és ő is a Család, Fészek, Otthon, Érzelmek, Közösség témáinak adta a hangsúlyt. Innentől a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, az életünk mindennapi rutinjáért felelős bolygó integráltabb, feszesebb területre ér.
Az elmúlt három hétben mindenhonnan be-bepillantást kaphattunk, hogy milyen, amikor működik a Párkapcsolat, a Család, a Gyerekvállalás, az Érzelmek, és milyen, amikor nem. A saját életünkben és a környezetünkben is. Erről szóltak az elmúlt hetek.

Innen két út van. Az egyik, hogy ahogy a Merkúr az Oroszlánba lép, kicsit ’berágunk’, és mivel rájövünk, hogy még mindig nem mennek a fenti Rák jellegek, felpörgetjük magunkat, és azt mondjuk, „Oké, ez nem megy nekem, tökmindegy, csinálom akkor egyedül”, és berendezkedünk egy egyszemélyes, hatékony, működő uni-verzumba. Eddig is ezt tettük, de az Oroszlánba lépés miatt egy megújult-beletekeredett identitással tehetjük. ’Kicseszünk’ az élettel, és azt mondjuk, hogy „Hehe, ha nincs társ, ha nem tudok kapcsolódni, ha nem tudom mindezt fenntartani, akkor menj a fenébe, megoldom egyedül!”. Valóban nyertünk…? Ki ellen? Miben?
A magasabb út, hogy a hatékonyságra törekszünk. Ugyanúgy kicsit behúzzuk az énhatárainkat, rendben, de arra használjuk, hogy lehántunk magunkról olyan régi dolgokat, amik akadályozzák az életünket. Gömb-szerűbbé, egy-ségesebbé tesszük az életünket, szanálunk kicsit, levagdosunk vadhajtásokat.

Július 8, szombat és Augusztus 12, szombat között lesz egy együttállás, ami nagyon meghatározó lesz. A Nap és a Mars bolygók találkoznak a Rák jegyében, és mennek át együtt az integráltabb-zártabb Oroszlán jegyébe.

A Nap és a Mars is nagyon Férfias, tüzes, autoriter bolygók. A Rákban találkozásuk felhevíti, felpörgeti, feltüzeli a nyugodtabb, lágyabb Rák területét. Az Oroszlánba lépve már az Oroszlántól is kapnak további tüzes-feszes energiákat, így amolyan Katlan-t hoznak létre. Ez megnyilvánulhat az időjárásban is, hogy sorra dőljenek meg a meleg és szárazsági rekordok. Ami azonban gyakorlatilag biztos, hogy felpörgeti a már megfáradt, kiábrándult, tanácstalan egyéneket; és igen, a közszférát is.

Véleményem szerint ez az együttállás és Oroszlán jegyébe lépés fogja igazán elindítani az Állatok Korát, csúcsra járatni, így ne lepődjünk meg, ha a Kollektívban még a továbbiaknál is gyorsabb, feszesebb események és hírek érkeznek. Vagy ebben az időszakban, vagy felvezetve az utána következőben, de túl ’sok’ itt a hő-energia, a feszesség, az autoritás.

Egyéni életünkben kerüljük, hogy a Növények és Kövek Korának előszobájaként teljesen elhiggyük ezt és berendezkedjünk egy egyszemélyes életre, helyette éljük meg a hatás magasabb fokát, és használjuk ki hatékony, rendezett, a szó jó értelmében szikár jellegeit. 🙂

Július 10, hétfő és Július 26, szerda között ugyanez játszódik le, kicsiben, lokálisabban. A Céljainkat, Vágyainkat, Ambícióinkat, Én-ünket, Erőfeszítéseinket jelképező Mars az Otthon, Érzelmek, Párkapcsolat, Család, Gyerekvállalás területén, a Rák jegyében csiki-csukis fényszögbe lép a Kos Uránusszal. Mars-os nyelven azt mondhatnánk, hogy k****ra szeretnénk már ezeket a Rák minőségeket, nagyon ki vagyunk már száradva, facsarva, ürülve, de nem tudjuk, hogyan, nem tudjuk mi módon. Ettől betekeredünk, emiatt felizzunk, emiatt nem jön. Ördögi kör.

Felmerül azonban a nem is annyira költői kérdés, hogy teljesen meghülyült-e a világ….? Egyik kézzel az folyik a médiából, hogy legyél független, szabad, öntörvényű, küzdj a céljaidért és ne hagyd magad (Mars), a másikkal pedig az Igaziról, a Társról, a Családról fantáziálunk (Rák). Emberek egyik kezükkel olyanokat osztanak meg, hogy EGYEDÜL, a lelki úton járva hogyan világosodjanak meg, hogyan üljenek le a meditációba, a másikkal meg olyat osztanak meg, hogy hogyan járassák csúcsra a világi és érzelmi életüket a MÁSIKKAL, a társsal. Látjuk ennek teljesen hülye mivoltát…? Azt sem tudjuk mit akarunk…Pontosabban, egyszer az egyiket, az egyedült-szellemit, máskor az együtt-világit. Egyszer a múltunkat szeretnénk rendezni, aztán a jövőnket építeni. Semmi rendszer, semmi átlátás, semmi hatékonyság nincs ebben, így miért csodálkozunk…?

Ez a konfliktus játszódik le egyénileg és kollektívan így július derekán, hozzátéve a már június óta érezhető amolyan ’levegőben lógás’ állapotához. Meg kellene oldani ezt a dilemmát, elköteleződni az egyik irányba, és hagyni a másik irányt, oldalt. Itt a megnyilvánult fizikai világban nem tudunk egyszerre két felé menni, ellenkező irányokba, és ennek belátása, majd elköteleződés lenne a kulcs. (Mars Rákban-Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Július 11, kedd és Július 18, kedd között egy hétig egy olyan hatás lesz, ami ebben megoldást is tudhat nyújtani! Szülessünk újjá. Kezdjük az elejéről. Olyan ez, mint amikor bejutottunk egy zsákutcába: nem szégyen megnyomni az újratervezés gombot, és nekifutni újra. Őszintén számot vetni, hogy mi az, ami működik, bennünk és az életünkben, mi az, ami nem, és lágyan megtenni a szükséges lépéseket. A másik nagy kulcs, szerintem, hogy rájönni, hogy az Életünk nem egy valóság-show. Gyakorlatilag mindenki úgy él, mintha kamerák követnék, figyelné őt egy csomó ember, és a nap végén jön a virágcsokor és a bonbon. Hidd el, senkit sem érdekel. Sőt, annyira el vannak foglalva a többiek a saját ’szereplésükkel’, hogy még ha érdekelné is őket az életed, akkor sincs rá energiájuk-figyelmük. Le kellene tenni önmagunk produkálását, és egy csomó mindent nem csinálnánk, és egy csomó mindent máshogy csinálnánk. Egy ilyen újra-kezdésnek van itt az ideje, mely sokkal nagyobb harmónia és kiegyensúlyozottság felé tud vezetni minket. Ja, és ez nem egy újabb show-elem, az ajándék nem az, hogy ezért jön a virágcsokor és a bonbon: az ajándék, hogy megjelenik a természetesség, az áramlás. 🙂 (Merkúr Oroszlánban szextilben Jupiterrel Mérlegben)

Július 12, szerda annyiban nagyon szuper nap, hogy kioldódik az ekkorra már három hete feszítő Derékszögű Háromszög, ún. T-kvadrát. Június 24 óta megoldhatatlan, vagy annak tűnő konfliktusokba kerültünk a Család, Otthon, Béke, Fészek Rák-jellegű témáival, és az Univerzum célja az ezekben való nyárson forgatódás volt; hogy előjöjjön minden ezekkel a témákkal, ami működik és ami nem.
Ettől a naptól három hetes kiképzésünk abbamarad, és ahogy fentebb olvastuk, figyelmünk szélesebb, grandiózusabb területek felé fordul: de az alaptéma, a Rák jegy témái, továbbra is megmaradnak. (Kioldódik RákNap-MérlegJupiter-BakPluto Derékszögű Háromszöge)

Július 13, csütörtök és Július 21, péntek között ismét-továbbra is olyan fényszög jön létre, mely a Kint és a Bent, a Mély és a Felszínes, a Szétszórt és Kapcsolódott témáinak konfliktusát írja le. Kb olyan ez, mint amikor egy csajszi igent mond a házassági ajánlatra, mert „annnnyira szupcsiiii”, és már mehet is a lánybulcsi, mehetnek a képek az Instára, és pár hétig végre lefoglalja az elmét, de menetközben rájön, hogy hajjaj, micsoda elköteleződés is ez, és mennyire fel kell nőni a feladathoz. Vagy mint amikor egy ’pasi’ megkéri a nő kezét, mert egyrészt akkor az kicsit megnyugszik akkor, másrészt biztosított az állandó szex, aztán rájön, hogy hajjaj, innentől monogámia, este hazaérés, gyereksírás, ésatöbbi. 🙂
Vagyis a fentebb sokat fejtegetett Korunk Kérdése: „Hogyan tudnék örömöket és élvezeteket megkapni, de közben Mélységeket és Stabilitást, Egységet is?”. Hát, ahogy szeretnénk, sehogy. Az Életben stádiumok vannak, archetípusok, és mindent egyszerre nem lehet, valami Új-hoz le kell tenni valami Régit. Valami Teljeshez le kell tenni a vele nem analóg dolgokat.
Nagyon érdekes aspektusa a fényszögnek, hogy ebben az egy hétben nemi együttlétből akár úgy is lehet foganni, hogy nem szeretnénk, azaz egyéjszakásból, vagy amikor még az egyik vagy mindkét fél nem érzi alkalmasnak a dolgot, vagy a másik személyt. Érdemes így odafigyelni erre is itt Július közepén. (Vénusz Ikrekben kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Július 15, szombat és Július 26, szerda között ennek a fényszögnek a Nagytestvére jön létre, és pont ugyanaz a téma, ami mindenhol fentebb: az Én-ünket, az Életünket, a Világunkat, a Minden-t jelképező Nap a Rák jegyében, az Otthon, Család, Béke, Fészek, Elköteleződés, Gyerekvállalás területén csiki-csukis fényszögben, kvadrátban a Kos Uránusszal. A Kos Uránusz olyan, mintha egy befagyott tavon akarnánk átkelni: egyet előre, kettőt balra, négyet hátra, egyet balra, hármat jobbra. Nagyon sokat lépünk, de nem haladunk, Mintha futópadon szaladnánk, de nem megy. Ha van erőforrásunk, nincs forma, amiben kifejtenénk-működtetnénk, ha van célunk, akkor nincs erőforrásunk.

Azt a zsákutcát jelképezi, melyben Korunk van: oké, mindenki szupcsi, önálló, minden nőnek van autója, munkája, kemény egyénisége, nem kell róla gondoskodni, mindenki megkapta az agymosást az oktatási intézményekben és a médiában, és mindenki készen áll! Oké, de mire…? Hogyan tovább…? Ott van hét és félmilliárd, egy 2 és 7 év közötti fiúgyermek szintjén lévő, kőkemény zárt énhatárokkal bíró éhes és fáradt, még el sem indult lény: hogyan tovább? Megcsináltuk, ki vannak képezve: mi lesz ezután?

Hatalmas kérdések ezek, és ahogy láttuk, már június második felétől, de eddig végig július során is ezek feszítenek: hogyan tovább…? Innen merre…? (Nap Rákban-Oroszlánban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Engedjétek meg, hogy idézzek pár sort egy filmből:

„Az egész elkúrt nemzedék benzint csapol, kaját tálal vagy nyakkendős rabszolgának állt. Reklámok parancsára kocsikra gyűjtünk, melózunk, hogy legyen pénzünk a sok felesleges cuccra. A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború, a mi válságunk az életünk. A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, nagyon berágunk.”

Ez az egzisztenciális válság, ez a szellemi-rózsaszín mákony, ez a semmilyen jólét, aminek zsákutcájába értünk, a falhoz, és ahogy az idézet utolsó mondata írja, hamarosan elkezd berágni nagyon-nagyon sok ember ebből az éhségből, ürességből, céltalanságból és kiábrándultságból, és ez teljesíti ki az Állatok Korát, a zavargásokat, és hogy az emberek válaszokat, megoldásokat; Életet akarnak egyre inkább.

Július 16, vasárnap és Július 23, vasárnap között ezzel szinte napra párhuzamosan ott a megoldást jelentő fényszög is! Visszatérni az Értékekhez. Ez így nagyon vaskalaposan, ódivatúan hangozhat, de így van. Kimaxoltuk, túltoltuk az egyenlősítést, a ’mindent lehet’, ’minden vagy’, ’minden lehetsz’ szólamait, és semmik lettünk. Egy műanyag, semmilyen világban élünk, és ebbe a műanyagba szó szerint egyre inkább belefulladunk. Átvitt értelemben is, érzelmekre-kötődésekre éhesen, és fizikailag is a nejlonszatyrok és palackok formájában.
A Megoldás a visszavezérlés, az Értékek visszatalálása, a szétszórt diverzifikálás visszacsinálása: lágyan, de határozottan, belátóan, de állhatatosan. Egyénileg és Kollektíven is ez lehetne a Megoldás. (Merkúr Oroszlánban trigonban Szaturnusszal Nyilasban)

Július 18, kedd és Július 26, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, életünk mindennapi rutinjáért felelős bolygó az Oroszlán jegyében a Felszálló Holdcsomóponttal áll, mely megmutatja az Irányt, a Megoldást szintén. Az Oroszlán azt jelenti, hogy egy arany középpontban, a szó szerinti Valóságban elkezdeni élni. Szemben a Leszálló Holdcsomópont van a Vízöntő jegyében, ami azt mutatja, hogy mi a Zsákutca. A Zsákutca jelenlegi androgün, funkcionáló gyermek világunk. Hogy fejben, gondolatban minden megvan, a virtuális világban és a gondolatainkban vetítve minden rendelkezésre áll; a Valóságban, Életünkben ezeknek pedig mindössze 5 százaléka. Ezekre kellene rádöbbenni, de a média és a ’spiri-média’, a ’segítők’ ezt nem hagyják. Ha rendben lenne az életed, nem vásárolnál annyit, ha rendben lenne az életed, nem olvasnád, nem keresnéd a ’segítőt’. Engem sem. 🙂 Maximum érdekességből. (Merkúr Oroszlánban együtt Felsz.HCs.-tal, szemben Lesz.HCs.-tal Vízöntőben)

Július 20, csütörtök és Július 28, csütörtök között emiatt a Fesztiválozás sem fog annyira jól esni: a szó szerinti és az átvitt értelemben is. Szerintem a Gyerekek Korának végével 2015-2016 óta ezek a dolgok már lejártak, lecsengtek, már csak a megszokás, a mechanika viszi az embereket ezekre a helyekre. Egyre üresebb, egyre erőltetettebb, egyre görcsösebb ez a Második Gyerekkor, amit az elmúlt 10-15, tágabban 25-30 évben görcsösen produkálunk. Amennyiben ezzel kapcsolatos gondolataink, identitás-válságunk van, az itt teljesen természetes. (Vénusz Ikrekben szemben Szaturnusszal Nyilasban)

Július 21, pénteken a Mars az Oroszlán jegyébe lép. Fentebb írtunk már a Mars és a Nap együttállásáról, és arról, hogy túl-Hevíti a dolgokat. Ennek első lépése itt a Mars jegyváltása. Alacsony szinten bepörgeti majd az embereket azok tehetetlensége, kiégettsége, unalma, fáradtsága és ’éhsége’ miatt, ahogy a Kollektívet is. Magasabb szinten, mivel amolyan szinusz-hullám alján vagyunk mostmár, arra ösztökélhet, hogy ténylegesen is összeszedjük magunkat, és abbahagyjuk, hogy cuki gyerekek vagyunk egy 30-35-40-50 éves testben. Minden, amire vágyunk, amit keresünk a szivárvány tövében, azt kb egy óra alatt odafigyeléssel magunknak meg tudnánk csinálni. 🙂 Csak ha ezt megtesszük, mi marad az Elménknek…? Ha megvan minden, ha Működik az Élet, ki fog agyalni, tervezgetni, gondolkodni..? 🙂

Július 21, péntek és Július 29, szombat között már elő-előjönnek a konszolidáló, megoldást kínáló energiák is még jobban! 🙂 Így a hónap utolsó hetében már egyre inkább meg tudjuk találni a gondolatainkban és cselekedeteinkben is, hogy mi az, ami működik, mi az, ami hasznos, mi az, ami megfelel a fenti kritériumoknak. (Merkúr Oroszlánban-Szűzben trigonban Uránusszal Kosban)

Július 23, vasárnap a Nap az Oroszlán jegyébe lép. Ez az év energetikai Csúcspontja! 🙂 A Naprendszerünk uralkodója, a Mindent jelentő Nap a saját jegyébe lép, külön pikantéria, hogy ezt a saját napján, vasárnap teszi. Itt ér az év energetikai közepére és csúcsára, és innen átfordul a második felébe, az Ősz és a Tél felé, a megnyugodottabb, behúzódottabb irányok felé. Ezen a napon csináljunk valami Nagyot, Méltót, ünnepeljük meg az energiák Telítettségét valamivel. 🙂

Július 23, vasárnap ugyanakkor annyiban is nagyon izgalmas nap, hogy a Nap Oroszlánba lépésekor a Mars és a Hold bolygók is egyidejűleg az Oroszlánba lépnek, annak legelején tartózkodnak. Kialakul tehát egy hármas együttállás, melynek tagjai a Nap, a Hold és a Mars. A Nap és a Hold a Férfit és a Nőt, a Jobb és a Bal-t, ezáltal a Világ Teljességét is jelenti együtt. A Mars alacsony szinten Támadást, magas szinten Kezdet-et jelent. Az Oroszlán jegye pedig önmagában is a Teljesség témája.
Eképpen ez a nap egy nagyon izgalmas nap. A ’spirituális’ oldalakon ha olvasunk cikket vagy előrejelzést, nehéz lenne olyan napot találni, ahol ne azt írnák, hogy „Ez valami utánozhatatlan, megismételhetetlen, leírhatatlan Sorsfordító Kapu!!!”. ‘Csak itt, csak most, csak önöknek’. Ám ha minden nap ez van, sejthetjük, hogy ez nem más, mint az elméknek dobott csemege, a ló elé lógatott répa, a szivárvány tövében a nemlétező kincs hajhászása.
Mégis, ez a nap valóban egyfajta Kapu, Vízválasztó nap, így pucoljuk, készítsük elő magunkat rá, és adjuk meg a méltó módját! 🙂

Július 26, szerdán a Merkúr bolygó a Szűz jegyébe lép. A Szűz a saját jegyének tekinthető, így itt nagyon jól és otthon érzi magát. Sőt, hátráló mozgását is itt fogja megtenni, így hagyományos mozgásához képest extrém hosszan itt lesz majd.
Úgy kell nekünk ez, mint egy falat kenyér! 🙂 A Szűz az Arany Középút, a Kulturáltság, a Normális Működés jegye, így a gondolatainkért, kommunikációnkért, cselekedeteinkért felelős bolygó nagyon rendben van itt!

Július 26, szerda és Augusztus 3, csütörtök között egy másik hatás is segítséget, megoldást tud nyújtani. A Vénusz, mely az év első felében a Kos jegyében izzott és szenvedett, miután megpihent a Bika és az Ikrek jegyében, Nagytestvére, a Rák jegye felé halad itt. Mindeközben olyan fényszögben, ami segít az Új Kezdet témáit létrehozni, kialakítani, működtetni. Remek időszak lehet ez párkapcsolatok kialakítására, meglévők elmélyülésére, sőt, akár gyermek foganására is. (Vénusz Ikrekben-Rákban szextilben Uránusszal Kosban)

Július 26, szerda annyiban is remek nap, hogy kioldódik, feloldódik egy július 10 óta tartó konfliktusos fényszög! Az izzás, tekergés a Rák témáival, a frusztráció azok képtelenségével lejjebb tud menni, és így vagy úgy a megnyugvás témái érkezhetnek meg. (Kioldódik Oroszlán Nap-Mars kvadrátja Kos Uránusszal)

Július 29, szombat hózáró hatásként további megkönnyebbüléseket tud hozni! 🙂 Újabb konfliktusos fényszög oldódik ki, melyre fentebb a Fesztivál-konfliktusként hivatkoztunk. Hogy hogyan tudnánk megélni felnőtt, valódi és mély dolgokat, ha a gyermeki, képzelődő és felszínes módokon élünk, működünk, vagyunk. Ahogy kioldódik ez a fényszög, a Vénusz már két nap múlva ott is van Nagytestvére, a Rák jegyében, és révbe érünk. (Kioldódik Ikrek Vénusz szembenállása Nyilas Szaturnusszal)

Július hónapról az mondható el, hogy nagyon megkavar bennünket a Rák jegy témáiban. Fel-felsejlik majd minden, ami Emberi létezésünk, Emberségünk alapjait jelentik, az érzelmek, a kapcsolódás, gyökérrel bírás és mégis mozgás, áramlás. Egyik oldalról nagyon jó ez nekünk, mert mindez alaptermészetünk és nagyon hiánycikk. Másik oldalról nagyon nem jó, mert annyira nem mennek már ezek.

A hónap végére ezek a konfliktusok, a berozsdásodásból eredő csikorgások, fel-felsejlések alábbhagynak. Pro és kontra. Ahogy az Oroszlán és a Szűz jegyekbe érnek a Nap, a Mars és a Merkúr, a Rák jegyébe a Vénusz, lecsillapodnak majd ezek a kérdések. Lesznek, akik úgymond megválaszolják őket, és a „kevesebb több” elve szerint Megállapodnak, Megnyugodnak, Elköteleződnek és Felnőnek. Odaérnek a Rák, az Oroszlán és a Szűz középponti, felnőtt, teljes és működő jellegeibe. Törekedjünk arra, hogy ott legyünk ebben a kisebbségben. Ennek legjobb módszere, ha célirányosan kipucoljuk magunkat, és mivel a Jupiter még mindig a Mérleg jegyében jár, ahol nagyon sok ember karmikusan érintett a Mérleg Plutoja miatt, érdemes az erről szóló írásokat a Facebook Zöldkör oldalon elolvasni: például az idén április 20-án keltezett írás is erről szól, amiben további ajánlások és megoldások is vannak.

Jó mélyülést és kitartást mindenkinek ezekhez a témákhoz! Gyönyörű és Emberi Létezésünk alapjai ezek az energiák, így fürödjünk bennük méltósággal. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: zoldkor.blog.hu 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.