2017. nyári táborok

A 2017. nyári táborok időpontjai:

  • július 05-09.
  • augusztus (16) 17-20.
  • szeptember (6) 7-10.

Júliusi tábor, az Univerzum Érintése

 

Az ember maga is egy kis univerzum, Univerzum az Univerzumban, más szavakkal mikrokozmosz a makrokozmoszban. Minden, amit kívül érzékelünk, önmagunkban merül fel. Megérint minket egy univerzum, máskor mi érintünk meg másokat a lényünkkel. Érintők és érintettek vagyunk, az érintő is megérintődik az érintés pillanatában, és fordítva. Feloldódnak a határok, összeolvadunk és szétválunk, Önmagunkhoz, az Önvalónkhoz juthatunk. Megtapasztalhatjuk, hogy hol vannak a határaink, azok elillanásával pedig megéljük, hogy mi van azokon túl, így a végtelenség érzésére és bölcsességre tehetünk szert, mely túlmutat önmagunkon.

„Az érintés hiánya sokkal súlyosabb lelki zavarokat okoz, mint a szex hiánya.” –Doris Wolf. Sok ember életéből hiányzik a szex és/vagy a gyengédség iránti igénye nem teljesül. Úgy tartják, hogy a szerelmesek azért is lebegnek a Föld felett, mert sokkal több érintést, ölelést, simogatást adnak egymásnak, mint általában az emberek.

A pszichológusok szerint a jelenlegi társadalmakban egyre ritkább a testi kontaktus, például a kézfogás, még az ismerősök sem ölelik meg egymást, és megrettennek, ha valaki véletlenül hozzájuk ér. Történik mindez úgy, hogy közben a szex teljesen elveszítette tabu jellegét, és mindenhonnan erotikus üzenetek záporoznak ránk. Hogy milyen nagy az emberek vágyakozása a közelség és a testi érintés után, azt mutatják az egyre több városban megszerveződő „ölelés-partik”. Az angolul „cuddle party” néven ismert rendezvények ötlete New Yorkban született, de ma már számtalan ilyet szerveznek a német és osztrák nagyvárosokban is.

Az érintés hatása az egészségre

Egy kutatás során nyulakon kísérleteztek. Zsíros táplálék adásával mesterségesen állítottak elő érelmeszesedést a tudósok. A kísérlet során döbbenten tapasztalták, hogy a nyulak 15%-a káros következmények nélkül fogyasztotta a zsírdús takarmányt. Hosszas vizsgálódás után derült ki, hogy ezt a 15%-ot egy olyan orvostanhallgató etette, aki gyakran simogatta a rá bízott állatokat. A kísérletet többször megismételték, és minden kétséget kizáróan kiderült, hogy akiket simogattak, egészségesek maradtak.

Emberekkel végzett megfigyelések is igazolják, hogy a sokat simogatott, ölelgetett betegek hamarabb gyógyulnak a betegségekből. A fájdalmak csökkenek, a depresszió mérséklődik, a cukorbetegeknél csökken a glükóz szint. A méhen belüli élettől kezdve végig kísér minket egész életünkön keresztül az érintés szükséglete. Az érintés, a simogatás, az ölelés a ringatás, a pelenkázás, az öltöztetés, a fürdetés, a szoptatás, a masszázs, mind lehetővé teszi a folyamatos testi kontaktust. Felnőtt korban a kézfogás, a másik megérintése, megsimogatása, ölelgetés, puszik, összebújás, csókolózás, szeretkezés az életünk nélkülözhetetlen részei.

Elgondolkodtató kérdések:

  • Félsz-e az érintéses intimitástól?
  • Milyen a viszonyod az érintéssel?
  • Milyen gyakran keresed a testi kontaktust pároddal, családtagjaiddal, barátaiddal?
  • Milyen családi mintákat hoztál az érintésről?
  • A szüleid hogyan viszonyultak az intimitáshoz?
  • A pároddal mennyire van összhangban a szexualitás iránti igényetek?

Az Univerzum Érintése gyakorlat ​NEM  arról szól, hogy pótoljuk a szexuális vagy/
és intim érintést az életünkből. 
Megtapasztalhatod, hogy hogyan reagálsz bizonyos impulzusokra, megfigyelheted milyen folyamatok játszódnak le benned más-más helyzetben, ami által növekszik az önismereted, kitágulhat az érzékelésed, tapasztalásod és világlátásod.

A júliusi 5 napos tábort az „Univerzum érintése” gyakorlat fókuszában tartjuk és ajánljuk mindazoknak, akik „dolgozni” kívánnak érzelmeikkel, érzelmi intelligenciájukat erősítenék, akik szeretnének tenni saját életminőségük javításáért.

A tábor során az Univerzum Érintése gyakorlaton túl a résztvevők előadásokat hallgathatnak, megismerkedhetnek és részt vehetnek többféle gyakorlatban, megoszthatják egymással tapasztalataikat. Lesz meditáció és testi erősítő, nyújtógyakorlat is, ​Jóga, a szokásos reggeli energetizáló és tea szertartás, valamint viszünk magunkkal egy kis indiai és himalájai energiát is 🙂

A tábor helye: Tinnye

A tábor ideje: 2017. július 05. 09:00 – július 09. 17.00 (érkezés 09:00 – 09:30)

Jelentkezés: előleget nem kell utalni, de kérjük, csak akkor jelentkezz, ha biztosan jössz, mivel a helyszínen lévő ágyak száma véges. Lehetőség van sátorban is aludni, ha tudsz magaddal sátrat hozni. Jelentkezést az ágyas fekvőhelyre időrendi sorrendben tudunk befogadni.

​Mihamarabb írjatok emailt, hogy együtt lehessünk :)​

Hozzájárulási díj: 39.000 Ft/tábor, amennyiben végig részt veszel. 8.500 Ft/nap, ha egyes napokon jössz. A díj tartalmazza a szállás költségét, napi 3-szori étkezést és az oktatás, szervezés költségét.

Kérjük, hogy gyerekkel/gyerekekkel a vasárnapi napon gyertek.

Várunk szeretettel!

Renáta és István